Friday, July 21, 2023

ACCT стартира кампания за повишаване на осведомеността и конкурс за плакати

 

                                                Споделете своята визия за Борба 

срещу расизма, ксенофобията и дискриминацията!


        


Участниците в проекта ACCT (Обучение за борба с расизма     и за гражданска смелост) с радост обявяват стартирането на нов конкурс за плакати като част от тяхната кампания за повишаване на осведомеността, насочена към насърчаване на многообразието и борба срещу расизма, ксенофобията и дискриминацията както в градските, така и в селските райони навсякъде в ЕС. Конкурсът кани хора от всички сфери на живота да споделят своята визия за общество, което активно се бори срещу расизма, ксенофобията и дискриминацията.

Проектът ACCT е сътрудничество между шест партньорски организации от цяла Европа и се ангажира с намаляване на дискриминацията, речта на омраза и престъпленията от омраза както в градските, така и в селските райони. Този конкурс за плакати се стреми да ангажира обществеността по смислен и творчески начин, като повишава осведомеността за предизвикателствата и възможностите, свързани с многообразието в тези общности.

Участниците се насърчават да създадът и изпратят плакати, които показват тяхната представа за борба срещу расизма, ксенофобията и дискриминацията. Първоначалният краен срок за изпращане 31 август 2023 г., вероятно ще бъде удължен през септември. След процес на оценка и подбор, най-добрите плакати ще бъдат избрани и включени в кампанията на ACCT за осведомяване. Кампанията ще използва комбинация от медийни канали, включително социални медии, бюлетини, печатни медии (плакати/дипляни) и визуални кампании за обществения транспорт в Дания и Германия, с цел да достигне до общо 600 000 души онлайн и офлайн. Тези плакати ще бъдат също така достъпни за изтегляне от уебсайта на ACCT, за да бъдат споделяни от потребителите.

За да участвате в конкурса, можете да изпратите своите проекти за плакати в цифров формат, следвайки насоките и критериите, достъпни на уебсайта на проекта ACCT (www.ACCTforchange.eu|). Избраните плакати ще бъдат обявени на 1 октомври 2023 г., а най-добрите плакати-победители ще бъдат включени в кампанията за разпространение на социално-медийните имена на авторите в социалните медии (ако желаят) и АВТОРИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ПЪТУВАНЕ до последното ни обучение по проекта ACCT, за да се ангажират с нашата практическа работа!

Проектът ACCT насърчава всички заинтересовани лица да участват в състезанието за плакати и да споделят своите предложения в социалните си медийни платформи, като използват определените хаштагове (#ACCTpostercampaign #ACCT #CivicCourage #antiracism #nohate) и маркиране на партньорските организации. По този начин участниците могат да допринесат за насърчаване на многообразието и борбата срещу дискриминацията в своите общности.

За повече информация относно правилата на състезанието, за насоките и как да участвате, посетете уебсайта на проекта ACCT на адрес www.ACCTforchange.eu или която и да е от социалните медийни платформи на участващите организации.


 


 

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.


 


 


 




No comments:

Post a Comment